Recept Vallei boerenkool ovenschotel

We geven u graag het recept om een heerlijke boerenkoolovenschotel te maken.

Ingrediƫnten:

  • 750 gr. aardappelen
  • 600 gr. boerenkool
  • Rookworst
  • 200 gr. kaas
  • 2 grote uien
  • 50 gr. boter
  • 2 eieren
  • 150 ml. melk of kookroom

Werkwijze:
De oven op +/- 200 graden voorverwarmen.
Schil de aardappelen en kook de aardappelen met wat zout. Maak de uien schoon, snij ze in stukken en bak ze glazig. Kook de boerenkool in een bodem water met zout beetgaar in ongeveer 20 min. Laat goed uitlekken in een vergiet of zeef. Voeg de boerenkool bij de uien en roerbak het even. Snij de rookworst in plakjes voeg deze bij de boerenkool. Maak het boerenkoolmengsel af met eventueel wat mosterd.

Klop de eieren en melk/kookroom door elkaar en meng het door de boerenkool. Doe het boerenkoolmengsel in een ingevette ovenschaal. Rasp daaroverheen de kaas. Stamp de aardappelen grof, voeg de melk en een klontje boter toe (Breng deze op smaak met zout en eventueel een snufje nootmuskaat ) en dek hiermee de ovenschotel af. Doe er een paar klontjes boter bovenop en zet het in de oven. (De schotel moet ongeveer 45. min in de oven….)

Eet smakelijk!


Koken met producten uit de streek

Het recept voor een heerlijke Vallei-boerenkoolovenschotel! Deze schotel is te maken met producten die te vinden zijn in de diverse boerderijwinkels in de Gelderse Vallei. Kijk voor een overzicht hier

Boerenkoolovenschotel